A Step Closers første juleprosjekt i 2014 var et samarbeid med Røde Kors for å glede de hjemløse i Oslos gater. Misjonskirken på Majorstuen leier ut en del av sitt lokale til Røde Kors, og hver kveld får 50 hjemløse menn tilgang til deres sovelokale for å slippe å tilbringe natten ute i kulden. Røde Kors anslår at omtrent 25 menn blir avslått plass daglig på grunn av plassmangel. A Step Closer ønsket denne julen å glede både de 50 som fikk plass og de som fikk avslag med en liten oppmerksomhet på julaften, med varm frokost og en julegave til hver.

Kvelden før vårt besøk var noen av våre styremedlemmer innom Misjonskirken for å levere julegavene vi hadde med. De som møtte opp denne kvelden, og desverre ikke fikk soveplass, fikk utdelt sin julegave denne kvelden, og var svært takknemlige for det de fikk.

På morgenen den 24. Desember møtte 10 av A Step Closers styremedlemmer og medlemmer fra ressursutvalget opp på Misjonskirken, og startet sitt arbeid med å lage frokost til de tilreisende, som bestod av nystekte vafler og kaffe. De som hadde tilbragt natten på sovelokalene møtte opp og fikk en god og varm frokost, og uttrykte stor takknmelighet for prosjektet vårt. Gavene som ble kjøpt inn til dette prosjektet var resultatet av en innsamling vi hadde hvor alle donasjoner gikk uavkortet til å handle inn gaver til de hjemløse. 75 julegaver ble pakket inn og overlevert til de tilreisende under frokosten. Det var tydelig at alle satte stor pris på det de fikk, og at gavene, som bestod av luer fra Haugerud Outlet, speidertepper fra Jysk og varme hansker, var ting de trengte. De gavene som ble til overs lot vi bli igjen på Misjonskirken slik at Røde Kors kunne dele de ut til andre tilreisende som kom senere.

Vi fikk til en god dialog med disse mennene, og fikk høre deres historier, men de aller fleste ville ikke bli tatt bilde av, og vi har derfor få bilder fra selve frokosten og gaveutleveringen.

Maten som ble til overs tok vi med oss ut i Oslos gater og delte dette ut til de som satt ute i kulden. De varme vafflene ble tatt godt imot, og flere uttrykte stor takknemlighet for at vi tok oss tid til å gjøre noe slikt på julaften. Da vi var ute så vi også flere som allerede hadde tatt i bruk gavene de hadde fått utdelt på Røde Kors’ lokale tidligere på dagen, og det gledet oss veldig å se at gavene ble godt likt.

Det er ingen tvil om at prosjektet var vellykket og at A Step Closer klarte å spre juleglede hos disse menneskene som ikke har det så lett, spesielt på denne kalde tiden av året. A Step Closer ønsker å takke Røde Kors’ for deres samarbeid, samt våre sponsorer og alle som donerte penger til dette gode formålet.