Asylmottakbesøk

19.desember 2012 opplevde ASC styret og de av ASC sitt ressursutvalg som deltok på asylmottak-besøket , noe helt nytt. Vi opplevde hvordan det er å hjelpe våre medmennesker uten noe mellomledd mellom ASC og målgruppen. Vi var der personlig, vi så dem personlig og hørte på deres historier fra fortiden og drømmer om fremtiden.

Vi visste innerst inne at dette besøket handlet om å spre glede og ikke overse disse forglemte menneskene. Det skal ikke en A Step Closer til eller en annen organisasjon til for å besøke disse menneskene og vise at man bryr seg om dem. Dra dit sammen med noen venner, hør på deres historier og dere vil merke hvor mye det er verdt det. Disse menneskene vil ikke bli ignorert lenger, de vil bli tatt hånd om og bli inkludert i samfunnet.

Makbule Kaya fra ASC sitt ressursutvalg beskrev hennes følelser under besøket med teksten under. Anbefales sterkt at dere leser den.

“Asylmottak-besøket i dag har vært en veldig god påminnelse på at vi virkelig lever et godt liv, og at vi må være takknemlig for alt vi har! Til å begynne med møtte vi triste og oppgitte ansikter, men etter hvert som vi snakket litt med dem, begynte smilet også å komme på plass. Det var virkelig stort for dem å få servert pizza og brus, de fleste trodde opplegget tok slutt etter pizzaen, så de ble enda mer overrasket når de fikk vite at det ikke var ferdig enda, men at de også skulle få kaker, gaver og roser. Det er trist å se at et asylmottak i et land som Norge har et slikt levevilkår som det ikke er noe særlig å skryte av. Det er som om de lever i en helt annen verden enn alle andre i Norge, man skulle faktisk nesten ikke trodd at det fantes sånne steder her i landet..Det er mest synd på de barna som opplever dette, det er absolutt ikke et slikt sted barn burde vokse opp i!..Alt i alt, var det en fantastisk opplevelse å se at vi var en del av gleden til folk som virkelig har behov for det! Og det var takket være alle dere kjære A Step Closer-støttere! TUSEN takk til hver og en som har bidratt med gaver og penger for at vi kunne gjennomføre denne gode gjerningen, det er godt å vite at det er så mange der ute som bryr seg om de som ikke har det like bra som oss andre. Og tusen takk til A Step Closer – ASC for at jeg fikk være en del av denne gode opplevelsen!

“Together we can get A Step Closer”